Zbirnik dobrih praks: Prenova parka pri Kajuhovem naselju
Jana Kozamernik
/ Categories: Novice

Zbirnik dobrih praks: Prenova parka pri Kajuhovem naselju

Predstavljamo dobre prakse: Kočevje

Prva praksa, ki jo predstavljamo v okviru Zbirnika Ven za zdravje je Prenova parka pri Kajuhovem naselju v občini Kočevje.

Celostna prenova sklenjene zelene parkovne površine v okviru soseske večstanovanjskih stavb je potekala med letoma 2022 in 2023. S prenovo so se vzpostavila opremljena igrišča za otroke in mladostnike, poleg tega sta se uredila površina z opremo za telesno vadbo in območje vrtičkov. Del parka je urejen kot športno-rekreacijska površina.

Razlog za vključitev dobre prakse v Zbirnik Ven za zdravje je, da gre za ureditev, ki je bila pripravljena participatorno, z vključevanjem lokalne skupnosti in najbližjih stanovalcev. Pri načrtovanju so sodelovali krajinska arhitektka, gradbenik in vodstvo občine, vključeno je bilo tudi javno podjetje, ki je po prenovi prevzelo vzdrževanje območja. Programsko je prenova nadgradila parkovno površino ter s tem izboljšala možnosti za rekreacijo, preživljanje prostega časa in druženje na prostem. Z ureditvijo se je ohranil parkovni značaj območja ob vstopu v mesto, izboljšala pa se je tudi privlačnost odprtega prostora.

Več o dobri praksi Prenova parka pri Kajuhovem naselju.

Previous Article Predstavite nam dobre prakse v vaši občini!
Next Article Objavi v letošnjem glasniku Zdravo mesto
Print
883

Documents to download

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Responsive image