Jana Kozamernik
/ Categories: Novice

Začetek izvajanja svetovalnic Ven za zdravje 3

V aprilu smo pričeli z izvajanjem svetovalnic na področju zelenih površin za spodbujanje telesne dejavnosti

8. aprila 2024 je v organizaciji konzorcija programa Ven za zdravje 3 potekalo uvodno spletno srečanje za predstavnike posvetovalnih skupin občin, ki so bile izbrane za izvajanje treh Svetovalnic, ki so del aktivnosti programa Ven za zdravje 3. To so občine Žalec (Svetovalnica 1) Občine Turnišče, Kobilje in Dobrovnik (Skupna svetovalnica 2) in občina Jesenice (Svetovalnica 3).

Srečanja so se udeležili predstavniki občin in občinskih zavodov ter člani konzorcija programa Ven za zdravje 3: Urbanistični inštitut RS (vodilni partner), Inštitut za zdravje in okolje, Zavod ODTIZ, Koordinacija slovenske mreže zdravih mest NIJZ in Skupnost občin Slovenije. Uvodno srečanje je bilo namenjeno predstavitvi programa oz. relevantnih vsebin programa Ven za zdravje 3 (zbirnik dobrih praks, namen in domet izvajanja svetovalnic, izobraževalne aktivnosti za občine…), skozi razpravo je sledila še izpostavitev pričakovanj občin glede rezultatov svetovalnic, potreb občin na področju urejanja in umeščanja zelenih površin ter zagotavljanju enakovredne dostopnosti za vse prebivalce.

Svetovalnice bodo potekale v letih 2024 in 2025 in bodo namenjene strokovni podpori občinam pri iskanju praktičnih rešitev različnih problemov in izzivov, s katerimi se srečujejo pri zagotavljanju javno dostopnih zelenih površin kot kakovostnih in enakovrednih prostorskih pogojev za telesno dejavnost in zdrav življenjski slog.

O poteku svetovalnic vas bomo sproti obveščali, hkrati pa vas vabimo, da sledite FB profilu programa Ven za zdravje!  

Previous Article Letno nacionalno srečanje/konferenca članic Slovenske mreže Zdravih mest
Print
131

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Responsive image