Konferenca HEPA 2023
Jana Kozamernik
/ Categories: Novice

Konferenca HEPA 2023

Predstavitev okvirja za vrednotenje zelenih površin za telesno dejavnost na letošnji konferenci HEPA

Dvanajsta letna konferenca HEPA Europe (»The European Network for the Promotion of Health-Enhancing Physical Activity«) je potekala od 11. do 13. 9. 2023 v Leuvnu v Belgiji v so organizaciji Svetovne zdravstvene organizacije.

Tema konference je bila »Implementing Health-Enhancing Physical Activity research: from science to policy and practice«. Namen konference je bil povezati raziskovalce, odločevalce, strokovnjake in druge deležnike na področju omogočanja in spodbujanja telesne dejavnosti za zdravje.

Na konferenci je mag. Ina Šuklje Erjavec predstavila prispevek z naslovom »Framework for evaluation of green spaces for physical activity to support public health policy in Slovenia« (Okvir za vrednotenje zelenih površin za telesno dejavnost v podporo politiki javnega zdravja v Sloveniji). V prispevku je izpostavila izzive in priložnosti vključevanja prostorskega načrtovanja v pristop HEPA ter odprla vprašanja o možnostih in dosedanjih izkušnjah uporabe kazalnikov zelenih površin.

Prispevek je tudi objavljen.

Previous Article Preskrbljenost naselij z zelenimi površinami za spodbujanje telesne dejavnosti predstavljena na konferenci REAL CORP
Next Article 17. Kongres športa za vse - plenarno predavanje mag. Ine Šuklje Erjavec
Print
402

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Responsive image