Letno nacionalno srečanje/konferenca članic Slovenske mreže Zdravih mest

Predstavitev v okviru konference

Jana Kozamernik 0 336

Na nacionalnem srečanju članic slovenske mreže zdravih mest, 7.12.2023 je Ina Šuklje Erjavec predstavila vsebino: Zagotavljanje ustreznih prostorskih pogojev za telesno dejavnost za zdravje - Kaj lahko storijo občine? 

Med predstavitvijo je bila med drugim izpostavljena potreba po med-strokovnem sodelovanju in povezovanju, na kratko so bili predstavljeni tudi partnerji projekta Ven za Zdravje 3, vključno s Skupnostjo občin Slovenije. 

17. Kongres športa za vse - plenarno predavanje mag. Ine Šuklje Erjavec

Prostorsko načrtovanje zelenih površin za spodbujanje telesne dejavnosti v lokalnem okolju

Jana Kozamernik 0 342

Letošnji 17. Kongres športa za vse se s tematiko "Izzivi in priložnosti športa za vse v lokalni skupnosti" osredotoča na telesno dejavnost vseh ljudi. Poudarek o pomembnosti zunanjega okolja in načrtovanja odprtega prostora za doseganje ustreznih učinkov v prostoru, njegove kakovosti ter posledično podporo javnemu zdravju bo podala mag. Ina Šuklje Erjavec na plenarnem predavanju z naslovom "Prostorsko načrtovanje zelenih površin za spodbujanje telesne dejavnosti v lokalnem okolju".

17. Kongres športa za vse bo potekal 17.11. 2023 v Ljubljani in 18.11. 2023 po različnih lokacijah.

Povezava na spletno stran s programom in vabilom.

Konferenca HEPA 2023

Predstavitev okvirja za vrednotenje zelenih površin za telesno dejavnost na letošnji konferenci HEPA

Jana Kozamernik 0 327

Dvanajsta letna konferenca HEPA Europe (»The European Network for the Promotion of Health-Enhancing Physical Activity«) je potekala od 11. do 13. 9. 2023 v Leuvnu v Belgiji v soorganizaciji Svetovne zdravstvene organizacije.

Tema konference je bila »Implementing Health-Enhancing Physical Activity research: from science to policy and practice«. Namen konference je bil povezati raziskovalce, odločevalce, strokovnjake in druge deležnike na področju omogočanja in spodbujanja telesne dejavnosti za zdravje.

Na konferenci je mag. Ina Šuklje Erjavec predstavila prispevek z naslovom »Framework for evaluation of green spaces for physical activity to support public health policy in Slovenia« (Okvir za vrednotenje zelenih površin za telesno dejavnost v podporo politiki javnega zdravja v Sloveniji). V prispevku je izpostavila izzive in priložnosti vključevanja prostorskega načrtovanja v pristop HEPA ter odprla vprašanja o možnostih in dosedanjih izkušnjah uporabe kazalnikov zelenih površin.

Prispevek je tudi objavljen.

 

Preskrbljenost naselij z zelenimi površinami za spodbujanje telesne dejavnosti predstavljena na konferenci REAL CORP

Na letošnji konferenci REAL CORP smo predstavili pomembno tematiko preskrbljenosti naselij z zelenimi površinami za spodbujanje telesne dejavnosti

Jana Kozamernik 0 301

Mednarodna znanstvena konferencai REAL CORP (»International Conference on Urban Planning and Regional Development in the Information Society«), je potekala v Ljubljani med 18. in 20. 9. 2023 in je bila posvečena na naravi temelječim rešitvam za trajnostna in odporna zelena in modra mesta, letošnji naslov konference je bil »Let it grow, let us plan, let it grow: Nature-based Solutions for Sustainable Resilient Smart Green and Blue Cities«.

Na konferenci smo sodelovali s prispevkom »Towards the Evaluation of Possible Indicators for the Provision of Green Spaces in Settlements to Promote Physical Activity among the Population«, ki smo ga predstavili v sekciji "Javno zdravje in dobro počutje".

V predstavitvi je bila izpostavljena pomembnost prostorskega načrtovanja za spodbujanje fizične aktivnosti prebivalcev, izhodišča evropskega zelenega dogovora glede urbanih zelenih načrtov in z njimi povezanih indikatorjev ter pomen zdravstvenih kazalnikov, predstavitev vidikov preskrbljenosti naselij z zelenimi površinami za spodbujanje telesne dejavnosti in povezav med tipi zelenih površin in tipi telesne dejavnosti v odprtem prostoru, pristop k razumevanju telesne dejavnosti s prostorskega vidika in s tem povezanim naslavljanjem posameznih vidikov ter analiza obstoječiih kazalnikov ter njene ugotovitve. 

Članek je tudi objavljen: Towards the Evaluation of Possible Indicators for the Provision of Green Spaces in Settlements to Promote Physical Activity among the Population

ISBN 978-3-9504945-2-5. ISSN 2521-3938.

 

 

Objavi v letošnjem glasniku Zdravo mesto

Zdravo mesto - glasnik slovenske mreže zdravih mest, št. 4, september 2023

Jana Kozamernik 0 551

V letošnjem glasniku Zdravo mesta smo objavili članka: 

Članek z naslovom Ven za zdravje: Se lahko vaša občina pohvali z dobrimi praksami? so pripravili Nuša Vezonik, Jana Kozamernik, Ina Šuklje Erjavec in Rok Brišnik. S člankom naslavljamo vse slovenske občine, da se odzovejo vabilu in prijavijo svoje dobre prakse za izbor v Zbirnik Ven za zdravje.

Članek z naslovom Ugotavljanje preskrbljenosti naselij z zelenimi površinami za telesno dejavnost so pripravile Ina Šuklje Erjavec, dr. Vita Žlender in Jana Kozamernik.  V članku je opisan pojem preskrbljenosti naselij z zelenimi površinami za zagotavljanje enakovrednih možnosti za gibanje na prostem ter pristop k opredeljevanju preskrbljenosti, ki ga zasledujemo tudi v projektu Ven za zdravje 3.

 

Glasnik slovenske mreže zdravih mest "Zdravo mesto" je dostopen na tej povezavi. 
Vabljeni k prebiranju vseh člankov!

 

 

Zbirnik dobrih praks: Prenova parka pri Kajuhovem naselju

Predstavljamo dobre prakse: Kočevje

Jana Kozamernik 0 658

Prva praksa, ki jo predstavljamo v okviru Zbirnika Ven za zdravje je Prenova parka pri Kajuhovem naselju v občini Kočevje.

Celostna prenova sklenjene zelene parkovne površine v okviru soseske večstanovanjskih stavb je potekala med letoma 2022 in 2023. S prenovo so se vzpostavila opremljena igrišča za otroke in mladostnike, poleg tega sta se uredila površina z opremo za telesno vadbo in območje vrtičkov. Del parka je urejen kot športno-rekreacijska površina.

Razlog za vključitev dobre prakse v Zbirnik Ven za zdravje je, da gre za ureditev, ki je bila pripravljena participatorno, z vključevanjem lokalne skupnosti in najbližjih stanovalcev. Pri načrtovanju so sodelovali krajinska arhitektka, gradbenik in vodstvo občine, vključeno je bilo tudi javno podjetje, ki je po prenovi prevzelo vzdrževanje območja. Programsko je prenova nadgradila parkovno površino ter s tem izboljšala možnosti za rekreacijo, preživljanje prostega časa in druženje na prostem. Z ureditvijo se je ohranil parkovni značaj območja ob vstopu v mesto, izboljšala pa se je tudi privlačnost odprtega prostora.

Več o dobri praksi Prenova parka pri Kajuhovem naselju.

Predstavite nam dobre prakse v vaši občini!

Zbiramo prijave za Zbirnik dobrih praks

Jana Kozamernik 0 561

V drugem koraku razpisa zbiramo dobre prakse za Zbirnik Ven za zdravje 3. Namen vprašalnika "Predstavite nam dobre prakse v vaši občini!" je namenjenjen predstavitvi posamezne dobre prakse. Poslali smo ga vsem občinam, ki so se odzvale in ocenile prisotnost tovrstnih dobrih praks v njihovem okolju.

K izpolnjevanju vprašalnika vabimo tudi vse druge občine, ki želijo predstaviti svoje dobre prakse, svetujemo pa, da v prvem koraku izpolnijo prvi, kratki vprašalnik "Ali ima moja občina dobro prakso", s katerim lahko hitro preverite ali imate prakse spodbujanja telesne dejavnosti prebivalstva in se nato v drugem koraku posvetijo izpolnjevanju vprašalnika "Predstavite nam dobre prakse v vaši občini!".

Dobre prakse zbiramo do konca septembra 2023. Posamezne primere bomo sproti objavljali na tej spletni strani.

Razpis za občine: Ali se lahko vaša občina pohvali z dobro prakso urejanja zelenih površin za spodbujanje telesne dejavnosti?

Razpis za Zbirnik dobrih praks Ven za zdravje

Jana Kozamernik 0 729

Program Ven za zdravje 3 - Zelene površine za aktivni življenjski slog, zdrava mesta in občine se posveča tematiki zagotavljanja kakovostnih, enakovredno uporabnih in dostopnih ter ustrezno obsežnih in razporejenih zelenih površin, ki omogočajo in spodbujajo telesno dejavnost. Ker želimo v okviru programa opozoriti na tovrstne kakovostne primere oz. dobre prakse in ker menimo, da so izkušnje občin na tem področju zelo pomembne in dragocene, prakse pa raznovrstnega značaja, pripravljamo Zbirnik dobrih praks slovenskih občin na temo urejanja zelenih površin za spodbujanje telesne dejavnosti prebivalcev – Zbirnik dobrih praks Ven za zdravje.

Zanima nas, ali se lahko vaša občina pohvali z dobrimi praksami urejanja zelenih površin, ki spodbujajo vsakodnevno telesno dejavnost prebivalcev vseh starosti in družbenih skupin ter s tem prispevajo k njihovemu zdravju in dobremu počutju.

 

Vabimo vas, da sodelujete na razpisu in izpolnite kratko anketo: 

Ali ima vaša občina dobro prakso urejanja zelenih površin za spodbujanje telesne dejavnosti?

V primeru morebitnih vprašanj ali komentarjev vam z veseljem ostajamo na voljo na venzazdravje@posta.uirs.si.

 

Celotno besedilo razpisa je na voljo tukaj.

 

 

 

Predstavitev programa Ven za zdravje 3 na sestanku Zdravih mest

11. maja 2023 smo predstavili program Ven za zdravje 3 na spletnem sestanku koordinatorjev zdravih mest Slovenske mreže zdravih mest. 

Jana Kozamernik 0 770

Na sestanku koordinatorjev zdravih mest Slovenske mreže zdravih mest smo skozi predstavitev Ali ima vaša občina dobro prakso? predstavili nadaljevanje programa Ven za zdravje, partnerje v programu, vsebino programa in aktivnosti, ki se bodo izvajale v triletnem obdobju. 

Med aktivnostmi programa, ki bodo zanimive za zdrava mesta so: priprava Zbirnika dobrih praks Ven za zdravje (v letu 2023), izvedba spletnih izobraževanj za občine in regije (v 2024 in 2025) ter svetovalnice, namenjene strokovni podpori občinam (razpis za občine konec 2023 in svetovalnice v 2024/25).

Podrobneje je bil predstavljen namen in pristop za pripravo Zbirnika dobrih praks urejanja zelenih površin za spodbujanje telesne dejavnosti ter izvedba anketiranja z dvodelnim vprašalnikom oz. spletno anketo. Na sestanku se je prvi del vprašalnika  (Ali imate dobro prakso?) tudi testiralo med udeleženci. Končni vprašalnik bo v maju poslan vsem občinam. Tiste občine, ki bodo izrazile interes za sodelovanje za predstavitev dobrih praks, pa bomo povabili k izpolnitvi drugega dela vprašalnika (Kakšno dobro prakso imate?), izbrane dobre prakse pa bomo vključili v Zbirnik dobrih praks Ven za zdravje.

 

 

 

Začetek programa Ven za zdravje 3

Ven za zdravje 3 - Zelene površine za aktivni življenjski slog, zdrava mesta in občine

Jana Kozamernik 0 639

Začeli smo z izvajanjem programa Ven za zdravje 3, ki predstavlja nadgradnjo prejšnjih dveh programov!

Program se osredotoča na ozaveščanje ter izobraževanje občin in regij o pomenu in načinih zagotavljanja ustrezne preskrbljenosti z zelenimi površinami. S tem posledično pomaga tudi pri spodbujanju redne telesne aktivnosti med prebivalci in skrbi za njihovo zdravje.  

 

V okviru programa nameravamo občinam zagotoviti čim bolj uporabno in konkretno strokovno podporo pri zagotavljanju in načrtovanju kakovostnih, enakovredno uporabnih in dostopnih ter ustrezno obsežnih in razporejenih zelenih površin, ki omogočajo in spodbujajo telesno delavnost. Izvajala se bodo izobraževanja in svetovalnice za občine in regije, pripravil se bo tudi Zbirnik dobrih praks Ven za zdravje.

Partnerji projekta: 

Urbanistični inštitut Republike Slovenije 
Inštitut za zdravje in okolje 
Skupnost občin Slovenije 
Zavod ODTIZ / ODTIZ Institute 
Nacionalni inštitut za javno zdravje - NIJZ

Izobraževalni seminar Ven za zdravje 2

Zagotavljanje preskrbljenosti naselij z zelenimi površinami za aktiven in zdrav življenjski slog

Jana Kozamernik 0 977

Urbanistični inštitut Republike Slovenije je v začetku oktobra 2022 organiziral zadnji izobraževalni seminar za občine v okviru programa Ven za zdravje 2 – promocija strokovnih usmeritev načrtovanja zelenih površin za aktivni življenjski slog med deležniki na lokalni ravni . Seminar je bil namenjen osveščanju in prenosu znanja na občine, občinske načrtovalce ter druge deležnike, ki lahko s svojim delovanjem podprejo in uresničijo povezovanje med javnim zdravjem in prostorskim načrtovanjem na občinski ravni.

Seminar je potekal v živo v vzhodni Sloveniji, na gradu Grad na Goričkem, namenjen je bil tudi predstavnikom bolj oddaljenih občin, ki so imeli manj priložnosti za udeležbo na dosedanjih izobraževanjih Ven za zdravje

Brezplačno izobraževanje, je potekalo v sredo, 5. oktobra 2022 od 10:00 do 13:30 ure v sodelovanju z Javnim zavodom Krajinski park Goričko. Vsebine sta predstavili mag. Ina Šuklje Erjavec in Jana Kozamernik iz Urbanističnega inštituta Republike Slovenije.

Program in vabilo na dogodek si lahko ogledate tukaj.

 

 

Spletni seminar: Načrtujmo skupaj zdravo mesto!

S prispevkom bomo sodelovali na spletnem seminarju, organiziranem v okviru programa Aktivno v šolo in zdravo mesto.

Jana Kozamernik 0 997

V torek, 27. 9. 2022 od 9:00 do 11:30 bo potekal spletni Seminar Načrtujmo skupaj zdravo mesto. Seminar se opira na koncept Svetovne zdravstvene organizacije “zdravo mesto”, vsebinsko pa na dva programa Aktivno v šolo in zdravo mesto in Ven za zdravje!, s katerim Ministrstvo za zdravje v okviru programa Dober tek Slovenija zadnja tri leta podpirala delovni skupini IPoP in UI RS pri raziskovanju in razvijanju novih rešitev za načrtovanje zdravju prijaznega okolja in omogočanje aktivnega življenjskega sloga skozi urbanistično načrtovanje in urejanje prostora.

Na seminarju bodo predavale: dr. Maja Simoneti (IPoP), Andrea Backović Juričan (NIJZ) ter mag. Ina Šuklje Erjavec (UIRS) in Jana Kozamernik (UIRS). Slednji bosta predstavili uporabo priporočil za načrtovanje zelenih površin za spodbujanje aktivnega življenjskega sloga, ki so nastala na osnovi testiranja na pilotnem primeru 3 naselij v občini Kočevje, ki je potekalo v okviru programa Ven za zdravje - Strokovne podlage za načrtovanje zelenih površin za spodbujanje telesne aktivnosti prebivalcev.

 

Vabilo na seminar

Prijavnica na seminar

 

Ven za zdravje na 11. konferenci HEPA Europe

Konferenca HEPA Europe: "An ecosystem approach to health-enhancing physical activity promotion"

Jana Kozamernik 0 858

 

Na letošnji HEPA konferenci, ki poteka pod okriljem Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), bo mag. Ina Šuklje Erjavec v prispevku Exploring the association between green space attributes and physical activity to inform urban planning and policy v sklopu predavanj O6-1 govorila o pomembni povezavi zelenih površin in telesni dejavnosti ter obravnavi teh vsebin v urbanističnem načrtovanju.

Program Ven za zdravje - sodelovanje med prostorsko načrtovalsko stroko in strokovnjaki javnega zdravja v projektu - bomo predstavili tudi v sklopu predstavitev posterjev P08-3: Integrating public health expertise to support green space planning by promoting active lifestyles in Slovenia.

Več o konferenci najdete na spletni strani HEPA Europe.

Detajlni program je na voljo na tej strani.

 

Delavnica: Kakovost zelenih površin za potrebe mladih

Izvedena delavnica v sodelovanju s Partnerstvom za okolje in zdravje

Jana Kozamernik 0 815

 

 

16. junija 2022, tik pred zaključkom šolskega leta, smo UIRS v sodelovanju s Partnerstvom za okolje in zdravje izvedli delavnico z dijaki dveh razredov BIC v Ljubljani, na lokaciji Cesta v mestni log 47. Delo z dijaki je potekalo v štirih skupinah, delavnica pa je potekala tako v razredu kot na prostem. Pri izvedbi so nam pomagali učitelji šole.

Delavnica je obsegala uvodni in zaključni vodeni razgovor glede pogleda in odnosa do širšega in ožjega prostora šole, v osrednjem delu delavnice pa smo na prostem, preko razgovora na terenu v šritih različnih prostorih v okolici šole naslovili vprašanja o potrebah, navadah in uporabi zelenih površin, pomenu univerzalne dostopnosti, o oblikovanju prostora in potencialih oz. izzivih in priložnostih za njegovo izboljšavo. 

Izsledki raziskave “Navade in preference ljudi glede uporabe zelenih površin za telesno dejavnost”

Rezultati leta 2021 izvedene raziskave o navadah in preferencah ljudi glede uporabe zelenih površin za telesno dejavnost pred in v času pandemije covid-19

Jana Kozamernik 0 899

 

Urbanistični inštitut RS je v letu 2021 izvedel raziskavo o navadah in preferencah ljudi glede uporabe zelenih površin za telesno dejavnost pred in v času pandemije covid-19.

Raziskava je temeljila na vseslovenski spletni anketi, v kateri je sodelovalo 1161 udeležencev. Podatke smo analizirali in izsledke strnili v pričujočem poročilu. Slednje obsega:

  • Opis vzorca in stanje glede telesne dejavnosti: predstavljene se osnovne karakteristike vzorca
  • Potrebe in želje: predstavljeni so motivacijski elementi in ovire v zunanjem prostoru za telesno dejavnosti ter spremembe navad zaradi pandemije covid-19
  • Zaključke in priporočila: ki so namenjeni načrtovalcem lokalnega prostora in drugim strokovnjakom kot pomoč pri njihovem delu, lokalnim odločevalcem in javnosti za vpogled v stanje in kritično presojo.

Celotno poročilo oz. izsledke raziskave lahko preberete tukaj.

Poročilo je povzeto po prispevku, ki bo objavljen predvidoma junija 2022 v strokovni izdaji revije Urbani izziv.


Sodelavke Urbanističnega inštituta Republike Slovenije
Vita Žlender, Ina Šuklje Erjavec, Jana Kozamernik in Nina Goršič

Urbana narava, zelene površine in zdravje

Na webinarju predana pomembna sporočila in druge informacije za občine in mesta

Jana Kozamernik 0 865

Na webinarju letnega srečanja zdravih mest Slovenske mreže zdravih mest je 20. aprila 2022 sodelovala tudi Ina Šuklje Erjavec s prispevkom "Urbana narava, zelene površine in zdravje – za občine in mesta pomembna sporočila z webinarja; druge aktualne informacije". 

Ključni vsebinski poudarki predstavitve so bili uvodoma o pomenu mestnih zelenih površin za zdravje, podrobneje pa so bile predstavljene ugotovitve mednarodne raziskave o pozitivnih učinkih narave in zelenih površin v času epidemije, glavna sporočila SZO glede zelenih površin in zdravja, pomen Priročnika Ven za zdravje v Sloveniji, o zelenih površinah in dokazih o vplivu na duševno zdravje, o ukrepih povečanja zelenih površin, ki jim v tujini posvečajo veliko pozornost, pomembne vsebine na predstavitvi so bila tudi sporočila iz različnih dosedanjih razprav, ki so se osredotočala na potrebno ukrepanje na področju zagotavljanja urbane narave, aktivnosti zdravstvenega sektorja in vključenosti vseh relevantnih sektorjev, pa tudi o financiranju javnih zelenih površin in podobnih tematikah.

V primeru, da želite datoteko - predstavitev, nas kontaktirajte.

Priložnosti uporabe zunanjega prostora šol za starejše otroke in mladostnike

Predstavljene potrebe fokusne skupine in vsi ključni vidiki načrtovanja zunanjega prostora

Jana Kozamernik 0 943

Na webinarju, ki ga je organiziralo Partnerstvo za okolje in zdravje 9. marca 2022 smo predstavili različne vidike, ki so pomembni za ustvarjanje ustreznih možnosti uporabe zunanjega prostora osnovnih in srednjih šol v času pouka in izven njega.

 

 

 

 

Ina Šuklje Erjavec je v predstavitvi "Zunanji prostor šol – pomen, značilnosti in potenciali za učenje, igro in zdravje otrok in mladostnikov" predstavila značilnosti in potrebe fokusne skupine (starejših otrok in mladostnikov, starosti približno od 11- 18 let), razumevanje zunanjega prostora šole – splošnih značilnosti, pričakovanj in potencialov obšolskega prostora, pa tudi o načinih iskanja priložnosti za izboljšavo teh prostorov.

Jana Kozamernik je v predstavila dejavnike kakovosti zunanjega prostora, obstoječe smernice državnega prostorskega reda, ki se navezujejo na načrtovanje zunanjih prostorov šol in drugih z njimi povezanih ureditev ter na podlagi nekaterih konkretnih primerov obrazložila proces načrtovanja. Izpostavljene so bile različne načrtovalske ravni in pomen strokovnih odločitev pri oblikovanju odprtega prostora. Predstavljen je bil tudi primer možnosti oz. potenciala povezovanja načrtovalcev, šole in mladih pri procesu oblikovanja okolice šole oz. njegovega dela.

Sodelovanje na delavnici v okviru strokovnega srečanja "Preventiva v luči epidemije Covid-19"

Prispevek "Načrtovanje zelenih površin za spodbujanje telesne dejavnosti za zdravje"

Nina 0 900

 

 


 

 

V Kranjski Gori in na spletu je od 27. do 30. septembra 2021 pod naslovom »Preventiva v luči epidemije COVID-19« potekalo Strokovno srečanje izvajalcev preventivnih obravnav za odrasle iz ambulant družinske medicine, zdravstveno vzgojnih centrov, centrov za krepitev zdravja in patronažnega zdravstvenega varstva.

Naša sodelavka dr. Vita Žlender je v okviru sekcije »Telesna dejavnost« predstavila priročnik Ven za zdravje. Predstavitvi je sledila zanimiva razprava, v kateri so udeleženci predstavili svoje izkušnje, vidike in probleme, s katerimi se srečujejo pri spodbujanju in izvajanju telesne dejavnosti na prostem. Tekom razprave so bile predstavljene tudi nekatere možnosti za vključevanje strokovnjakov javnega zdravja v obravnavano tematiko. V zaključku so se udeleženci strinjali, da je za ustrezno načrtovanje, umeščanje in vzdrževanje zelenih površin v mestih in naseljih za spodbujanje telesne dejavnosti nujno potrebna večja povezanost med odločevalci, načrtovalci prostora, strokovnjaki javnega zdravja in javnostjo.

 

Fotografija: Center za upravljanje programov preventive, NIJZ, 2021

Sodelujemo na 32. Sedlarjevem srečanju

Predstavitev prispevkov

Nina 0 922

 

 

 



Vabljeni na 32. Sedlarjevo srečanje z naslovom »Urbanistično načrtovanje skozi prizmo pandemije - izzivi in predlogi«, kjer bosta mag. Ina Šuklje Erjavec in Jana Kozamernik z Urbanističnega inštituta RS predstavili dva prispevka na temo načrtovanja zelenih površin in javnega zdravja.

V prvem prispevku se bosta osredotočili na izzive pri načrtovanju zunanjih zelenih ureditev za daljinske telesne dejavnosti, z drugim prispevkom pa raziskovalki želita poudariti pomen vloge, ki jo zelene površine imajo tudi pri javnem zdravju.

Povzetka prispevkov najdete na povezavi.

 

Srečanje bo v hibridni obliki in se bo odvilo v petek, 17. septembra 2021. Program najdete na povezavi.

Več o srečanju najdete na spletni strani glavnega organizatorja Društvo urbanistov prostorskih planerjev Slovenije (DUPPS): http://www.dupps.si/.

RSS
12

Responsive image