Jana Kozamernik
/ Categories: Novice

Preskrbljenost naselij z zelenimi površinami za spodbujanje telesne dejavnosti predstavljena na konferenci REAL CORP

Na letošnji konferenci REAL CORP smo predstavili pomembno tematiko preskrbljenosti naselij z zelenimi površinami za spodbujanje telesne dejavnosti

Mednarodna znanstvena konferencai REAL CORP (»International Conference on Urban Planning and Regional Development in the Information Society«), je potekala v Ljubljani med 18. in 20. 9. 2023 in je bila posvečena na naravi temelječim rešitvam za trajnostna in odporna zelena in modra mesta, letošnji naslov konference je bil »Let it grow, let us plan, let it grow: Nature-based Solutions for Sustainable Resilient Smart Green and Blue Cities«.

Na konferenci smo sodelovali s prispevkom »Towards the Evaluation of Possible Indicators for the Provision of Green Spaces in Settlements to Promote Physical Activity among the Population«, ki smo ga predstavili v sekciji "Javno zdravje in dobro počutje".

V predstavitvi je bila izpostavljena pomembnost prostorskega načrtovanja za spodbujanje fizične aktivnosti prebivalcev, izhodišča evropskega zelenega dogovora glede urbanih zelenih načrtov in z njimi povezanih indikatorjev ter pomen zdravstvenih kazalnikov, predstavitev vidikov preskrbljenosti naselij z zelenimi površinami za spodbujanje telesne dejavnosti in povezav med tipi zelenih površin in tipi telesne dejavnosti v odprtem prostoru, pristop k razumevanju telesne dejavnosti s prostorskega vidika in s tem povezanim naslavljanjem posameznih vidikov ter analiza obstoječiih kazalnikov ter njene ugotovitve. 

Članek je tudi objavljen: ISBN 978-3-9504945-2-5. ISSN 2521-3938. https://repository.corp.at/1051/1/CORP2023_104.pdf

Previous Article Objavi v letošnjem glasniku Zdravo mesto
Next Article Konferenca HEPA 2023
Print
378

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Responsive image