O pomenu načrtovanja zelenih površin tudi na letošnji Konferenci ob Evropskem tednu športa
Jana Kozamernik
/ Categories: Novice

O pomenu načrtovanja zelenih površin tudi na letošnji Konferenci ob Evropskem tednu športa

Sodelovali smo na konferenci z naslovom "Pozitivna naravnanost v skrbi za dolgoživost: Vloga lokalne skupnosti pri spodbujanju telesne dejavnosti za krepitev zdravja"

Letošnja strokovna konferenca ob Evropskem tednu športa, ki je potekala 26. septembra 2024 v Austria Trend hotelu Ljubljana, se je z naslovom Pozitivna naravnanost v skrbi za dolgoživost: Vloga lokalne skupnosti pri spodbujanju telesne dejavnosti za krepitev zdravja osredotočala na pomembnost lokalnih skupnosti pri zagotavljanju pogojev za kakovostno življenje vseh prebivalcev.  Mag. Ina Šuklje Erjavec je v predstavitvi Povežimo urbanizem, šport in javno zdravje v tem pogledu naslovila pomen prostorskega načrtovanja in povezovanja strok.

Konferenca je potekala v sklopu aktivnosti Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015-2025 »Dober tek, Slovenija!«, kot del aktivnosti ob Evropskem tednu športa. Vsako leto ob Evropskem tednu športa Ministrstvo za zdravje organizira konferenco, namenjeno povezovanju pri spodbujanju športa in telesne dejavnosti za krepitev zdravja. Partnerji konference so Olimpijski Komite Slovenije – Združenje športnih zvez, Fakulteta za šport in Nacionalni inštitut za javno zdravje. 

Več na spletni strani konference.

Previous Article Sodelovanje na letošnji konferenci HEPA Europe 2024 v Dublinu
Print
142

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Responsive image